Tüm Kategoriler

Baget Nedir | Baget Nerelerde Kullanılır

Baget Nedir | Baget Nerelerde Kullanılır

Baget Nedir?

Baget; Kimyasal karışımƖarın hazırlanması sırasında maddeleri karıştırmak için kullanılan kalın içi dolu çubuk olarak tanımƖanabilir. Süzme işleminde ya da başka tekniklerde de yardımcı malzeme olarak kullanılırlar. Sağladığı avantajlar sayesinde cam baget en çok kullanılan baget çeşididir. Genellikle borosilikat cam, Polipropilen veya PTFE malzemeden üretilirler.

Baget Türleri Nelerdir?

·Cam Baget

·Teflon Baget

Cam Baget Nedir?

Cam baget; genellikle borosilikat camdan üretilen içi dolu cam borudur. En çok kullanılan baget türü cam bagettir. Yüksek ısı ve kimyasal dirençleri ile ön plana çıkarlar.

   


Teflon (PTFE) Baget Nedir?

%100 PTFE’den üretilen bu baget türünün avantajları; yüzey kalitesi, düşük sürtünme katsayısı, kayganlık, yüksek çalışma sıcaklığı, mükemmel dielektrik özellikler, korozyon direnci, kırılma direnci gibi özelliklere sahip olmasıdır.

     

Baget Nerelerde Kullanılır?

Bagetler genel olarak; karışımƖarın hazırlanması sırasında maddeleri karıştırmak, süzme işlemi sırasında iri taneli çökeleklerin tutunmasını ve süzgeç kağıdının tıkanmasını engellemek, beherden madde aktarımlarında ve kristalizasyonda bagetler kullanılır.

 

 

Baget Fiyatları Nedir?

Baget Fiyatlarını İncelemek İçin tıklayınız.

 


 

 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.