Tüm Kategoriler

Otomatik Pipet Nedir? |Mikropipet Nasıl Kullanılır?

20-01-2023 13:39
Otomatik Pipet Nedir? |Mikropipet Nasıl Kullanılır?

Otomatik Pipet Nedir?

Otomatik pipet, az miktardaki sıvıların transferinde ve ölçümünde kullanılır. Belirlenen sabit miktarlarda çalışmayı sağlar. Pipetin ucuna takılan; pipete uygun, farklı hacimlerde uçlar bulunmaktadır.

         

Otomatik Pipet Nasıl Kullanılır?

Pipetin hacim ayarlama kısmından istenilen hacım ayarlanır. Hacim gösterge kısmından kontrol edilir. Pipetin üstünde yer alan tuşlu mekanizmanın (pistonun), ilk kademesine basılı tutularak pipet dik bir şekilde sıvıya daldırılır. Üstteki tuşlu mekanizmadan parmak çekilir. Aktarılmak istenen yere tuşlu mekanizmaya tamamen basılarak; pipetin ucundaki hazne boşaltılır.

        

Mikropipet Çeşitleri Nedir?

Otomatik pipetler gün geçtikçe gelişmekte olup kullanım açısından daha ergonomik hale getirilmektedir. Mikro ve makro olmak üzere sınıflandırılmaktadır. Mikropipetler ile 0,01 – 0,1 μl aralığındaki değerler ölçülebilmektedir. Yüksek hassaslıktaki ölçümler ve aktarımlar için kullanılır.

         

Otomatik Pipetin Kullanım Alanları Nerelerdir?

Otomatik pipet yaygın olarak, kimya, biyoloji, klinik tıp alanında, okullarda ve su arıtma tesislerinde kullanılmaktadır.

    

Mikropipet Uçları Nedir? Mikropipet Uçları Ne İşe Yarar?

Mikropipet uçları kullanım amacına göre farklı hacimlerde olabilir. Bununla ilgili bilinmesi gereken detaylardan bir tanesi mikropipet uçlarının tek kullanımlık olmasıdır. Bu doğru ölçüm ve kontaminasyonun engellenmesi için çok önemlidir. Mikropipet uçları poliproplenden yapılmaktadır. Pipet uçları Brand ve Kırgen olarak çeşitlilik gösterir. Ayrıca mikropipet standı kullanmak cihazı oluşabilecek kazalardan ve kontamine olmasından korur.

         

Borox Pipet Uçları Nedir?

Bu mikropipet ucu PE filtreye sahip olup kontaminasyonu son derece engellemektedir. Bilinen en hassas uçlardandır. Pürüssüz iç duvar özelliği ile aktarımı kusursuz bir şekilde gerçekleştirir.

   


Mikropipet Nerede Satılır?
Mikropipetler, laboratuvar sarf ve cihazların satışını yapan mağazalarda ya da www.blabmarket.com  gibi online satış platformlarında satılmaktadır.
 
Mikropipet Fiyatları
Mikropipet özelliklerini incelemek ve fiyatlarını görmek için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.